Dionne Stax had twijfels toen ze van AVROTROS het aanbod kreeg om een eigen radioprogramma te gaan maken op NPO Radio 1. “Een prachtig aanbod, maar ik zei niet direct ja, ik moest er echt even over nadenken. Ik vond het nogal wat om de NOS te verlaten”, vertelt ze in de Libelle.

Dionne, die vanaf 1 januari tussen 14:00 en 16:00 uur te horen is op Radio 1, sprak over het aanbod van AVROTROS met vrienden en familie. “Die zeiden allemaal: ‘Dit past ontzettend goed bij jou’. Het was tijd om verder te gaan, ik wist dat ik spijt zou krijgen als ik het niet deed. Ik heb wel een potje zitten janken toen ik de afscheidsmail schreef.”

Menselijk contact

Over haar vertrek bij de NOS zegt ze: “Ik had naast mijn werk voor het NOS-nieuws ook andere programma’s gedaan, zoals Van onschatbare waarde en Lady Di & Dionne, en ik merkte hoe leuk ik het vond om buiten te komen. Bij het Journaal werken is mooi en je zit boven op het nieuws, maar ik miste toch wel menselijk contact. Dus maakte ik voor mezelf de balans op: waar word ik echt gelukkig van? Ik wilde meer interviewen.”

Is de presentatrice dan heel erg ambitieus? “Het woord ambitie vind ik altijd zo egoïstisch klinken. Maar ik wil wel graag blijven leren. Als ik het gevoel heb dat ik vastzit, gaat het mis. Ik wil altijd blijven groeien.”

Foto: Fotografie Petra