BNNVARA heeft intern met Timur Perlin gesproken, naar aanleiding van het veelbesproken telefoongesprek op NPO Radio 2 vorig weekend. Het telefoongesprek is ‘besproken en geëvalueerd’, laat een woordvoerder van BNNVARA weten in De Telegraaf.

Timur had vorige week zondag luisteraar Dave in de uitzending. Hij was geblokkeerd in het appsysteem van NPO Radio 2 vanwege zijn ‘nare taal’. Timur wilde Dave in zijn wekelijkse item ‘De Radio Vergevingsdienst’ van de zwarte lijst halen en belde hem op. Na zeven minuten schoot de Radio 2-dj uit zijn slof. “Ik probeer godverdomme een beetje netjes te blijven met je, maar het is godverdomme onmogelijk”, riep hij.

Bakken met kritiek

Op social media ging het fragment al snel viral. Timur kon op steun rekenen, maar hij kreeg de afgelopen dagen ook veel kritiek over zich heen. Zo werd er onder meer opgeroepen tot zijn ontslag.

BNNVARA laat alleen weten dat de kwestie ‘intern besproken en geëvalueerd is’, maar verder wil de omroep geen mededelingen doen. Timur reageert: “Ik schaam me niet voor mijn woede. Het was er op dat moment en dat liet ik zien. Fraai? Nee. Maar voor mij geen reden om het te verbloemen.”

NPO Radio 2 heeft posts op social media over het betreffende telefoongesprek weer verwijderd. Waarom is niet duidelijk.

‘Mediaflop van de week’

De Volkskrant roept het bewuste fragment van Timur Perlin op tot ‘mediaflop van de week’. De krant schrijft: ‘Radio-dj’s denken – het is een groot maatschappelijk probleem – nog weleens dat ze God zijn. Zo kon het gebeuren dat Timur Perlin afgelopen weekend een luisteraar uitschold voor ‘eikel’, of specifieker ‘EIKEL!!!’.

‘Ik laat me hier niet wegzetten als nare man’, merkte luisteraar Dave op. Maar voor de luisteraars was het allang duidelijk. Die nare man zat aan de andere kant van de lijn.’

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2