AVROTROS krijgt een uur extra zendtijd op NPO Radio 1. Doordeweeks houdt de omroep de uitzenduren tussen 14:00 en 16:00 uur. Op die plek komt een nieuw programma, dat gepresenteerd zal worden door Toine van Peperstraten en Dionne Stax.

Radio EenVandaag, ook van AVROTROS, verhuist naar 16:00 tot 17:00 uur. Dat gaat ten koste van ‘Nieuws & Co’, het programma van Lara Rense dat door de veranderingen een uur zendtijd moet inleveren. “Deze zag ik even niet aankomen”, reageert ze.

“Toine is al 15 jaar te horen op de radio en brengt een schat aan ervaring mee. Dionne is met haar sterke journalistieke achtergrond een aanwinst voor dit middagprogramma”, reageert Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS. “Ik ben ervan overtuigd dat ze samen mooie radio gaan maken waarin het nieuws, de achtergronden, sport, maar bijvoorbeeld ook consumentenbelangen op toegankelijke wijze worden behandeld.”

Dionne Stax

Dionne Stax verbindt zich vanaf oktober 2019 ‘exclusief’ aan AVROTROS. Ze zal ook tv-programma’s gaan presenteren voor de omroep, te beginnen met ‘DNA Onbekend’. Vanaf 1 januari is ze te horen op NPO Radio 1.

“Ik vind het ongelooflijk spannend om het warme bad van de NOS na 12 jaar te verlaten”, reageert Stax. “Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap. Door het brede aanbod van de programma’s van AVROTROS kan ik nog meer van mezelf laten zien.”

Toine van Peperstraten

Toine van Peperstraten was in het verleden al te horen op NPO Radio 2, Radio Veronica en Radio 10 en werkt nu bij FOX Sports. “Ik ben zo gek op radio maken dat ik niet lang hoefde na te denken toen de kans werd aangeboden om dit -naast mijn werkzaamheden voor FOX Sports- dagelijks te gaan doen op NPO Radio 1. We gaan de komende maanden hard met elkaar aan de slag om dit middagprogramma verder te ontwikkelen.”

Foto: Fotografie Petra