Tijdens de elfde editie van Kermis FM zijn er veel jonge talenten in de programmering te vinden. Onder andere Jur van Gestel (KRO-NCRV Radioschool) en Myrthe van der Putten (Slam!) zetten hun eerste stappen op de radio bij de evenementenzender uit Tilburg en ook nu staan ze weer in de programmering. Antoinette van der Weerdt en Jelmer Witteveen vormen een nieuw radiokoppeltje. Ze komen beide van de KRO-NCRV Radioschool en maken nu radio in de nacht van NPO Radio 1 en NPO Radio 2. Gert-Jan van Ackooij (Radio Veronica) en Mart Meijer (538) volgden de opleiding bij Radio 538 en zijn ook op Kermis FM te horen.

Volgens radiobaas Niels van der Veen draait het niet alleen om de bekende namen. “Achter de schermen geven onze dj’s radioworkshops en coaching aan nieuwe talenten. Wij vinden het belangrijk dat ze een kans krijgen.”

Bekende namen

Ook Domien Verschuuren komt weer naar de stad waar hij opgegroeid is. De dj van Qmusic, is al vanaf het begin in 2009 jaarlijks te horen. Ook Giel Beelen (Radio Veronica) was er de eerste edities bij en hij is dit jaar weer terug in de programmering, net zoals Rob Janssen (3FM), Frank van ’t Hof (NPO Radio 2), Amber Brantsen (NOS) en Bas Menting (Radio 538).

Op woensdag is ook Efteling Kids Radio in Tilburg tijdens de kindermiddag. Tussen 12:00 en 16:00 uur maken ze live radio vanuit de studio van Kermis FM.

Kermis FM

De Tilburgse kermis is een van de grootste evenementen van Nederland met jaarlijks ruim 1,5 miljoen bezoekers. Kermis FM is vanaf vrijdag 19 juli om 15:00 uur te bekijken en beluisteren via onder andere de website www.kermisfm.nl, Lokale Omroep Goirle in Tilburg en omstreken en via 105.9 FM. In heel Brabant zijn de uitzendingen via DAB+ te beluisteren.

Foto: Kermis FM