Directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk stopt eind dit jaar bij RTV Drenthe. Hij is dan 14 jaar werkzaam bij de omroep. Dink zegt op site van de regionale omroep dat hij terugkijkt op ‘een geweldige tijd’ bij de omroep. “Er is veel gebeurd in die periode en ik hoop dat ik heb mogen bijdragen aan het uitbouwen van RTV Drenthe tot het huidige multimediale omroepbedrijf. Dit samen met de ongelofelijke inzet van al mijn collega’s”, aldus Dink.

De vertrekkend directeur heeft 40 jaar binnen de regionale omroep-sector gewerkt. Voordat hij overstapte van RTV Noord-Holland naar Drenthe, werkte hij voor RTV Oost, L1 Limburg, Omroep Flevoland en RTV West. Verder was hij werkzaam bij het Leidsch Dagblad, Voetbal International, Deventer Dagblad, Studio Sport en Sport7.

“Dink is erin geslaagd om RTV Drenthe op de kaart te zetten”, zegt Gerard Dielessen, voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Drenthe. “Er staat een modern mediabedrijf. Een belangrijke informatiebron. RTV Drenthe is als spil van de Drentse samenleving niet meer weg te denken. Voor zijn opvolger liggen er overigens ook weer grote uitdagingen.”

De regionale omroep gaat nu op zoek naar een opvolger voor Dink.

Foto: RTV Drenthe