Home Landelijke radio De Gielmobiel krijgt televisieversie

De Gielmobiel krijgt televisieversie

‘De Gielmobiel’, uit het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM, krijgt een extra dimensie op de Nederlandse televisie. In het kader van TV-Lab, waarbij omroepen nieuwe programma’s mogen uitproberen, brengt de VARA ‘De Gielmobiel’ op televisie met Frank Evenblij in de hoofdrol.

Zodra Beelen in zijn ochtendshow heeft geraden wie de Gielmobiel heeft, staat Evenblij voor de ultieme tv-uitdaging: de telefoon achterna reizen en onvoorbereid binnen twaalf uur een tv-portret zien te maken en deze nog dezelfde avond uit te zenden. Hij gebruikt hiervoor zijn eigen speciale Gielmobiel: een busje dat tevens dient als mobiele montageruimte.

Frank Evenblij is inmiddels al op drie plekken in Nederland geweest om de tijdelijke eigenaren van de Gielmobiel te portretteren. Van Willie Wartaal ging de telefoon naar Dennis Weening, die hem op zijn beurt weer aan Eddy Zoey doorgaf. Het populaire radio-item ‘De Gielmobiel’ gaat op de donderdag in de week van TV-Lab weer verder, wanneer Giel Beelen terug is van vakantie. De portretten die Frank Evenblij die donderdag en vrijdag van de bezitters maakt, zijn 's avonds dagvers terug te zien op Nederland 3 omstreeks 22.00 uur. De reeds opgenomen afleveringen zijn te zien op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 augustus.

Bekijk de promo van het programma

Vorig artikelRadio West en ADO Den Haag werken dit seizoen intensief samen
Volgend artikelDerde van de lokale omroepen in financiële problemen