Home Landelijke radio D66: 3FM is teveel popzender

D66: 3FM is teveel popzender

D66 is van mening dat 3FM radicaal zal moeten omgooien. “Radio 3 is overdag een Top 40-zender. Is Britney Spears nou echt een taak van de publieke omroep?” zo laat Mediawoordvoerder Bert Bakker in Antenne 2 weten.

Het aantal radiozenders staat niet ter discussie, maar de profielen van Radio 2 en met name 3FM zouden moeten worden aangescherpt: “Radio 2 en 3 zijn voor een deel op het vermaak en op louter dat gericht.

Bakker wil minder ‘praatjes en plaatjes’ op de zender en meer nieuws, opinie en educatie. “’s Avonds is 3FM een redelijk publieke zender met bijvoorbeeld registraties van concerten, maar overdag is 3FM niets anders van wat je al in zevenvoud bij de commerciëlen hoort.”

Voor D66 hoeft overigens niet alles wat succesvol is te verdwijnen. Bakker: “Het is niet zo, als er bij de publieke omroep iets leuks wordt bedacht en in de commerciële markt wordt dat gekopieerd, dat de publieke omroep er dan mee op moet houden. Die Top 2000, als dat geen cultuuruiting is, dan weet ik het niet meer. Ik geloof niet dat in Radio 2 zo’n groot probleem zit.”

Update 20:20
Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM, heeft Bert Bakker uitgenodigd om eens een dagje te komen kijken bij de publieke popzender. Dit meldde het 3FM-Nieuws zojuist.