Home Landelijke radio Raad van Cultuur: kabinetsplannen vergroten omroepchaos

Raad van Cultuur: kabinetsplannen vergroten omroepchaos

De plannen die staatssecretaris Van der Laan heeft voor de publieke onderwerp verergeren de chaos bij de publieke omroep juist, in plaats van de fundamentele problemen aan te pakken. Dit zei G. Hulshof, media-voorzitter van de Raad voor Cultuur, zondag in het mediaprogramma Antenne 2.

“Dit is een briljante verbouwing, met heel goede architecten, van een slooppand. Er is 20 jaar wetgeving aangepast en van wetgeving tot wetgeving is de situatie er steeds slechter op geworden. Het meest relevante onderdeel van ons advies was juist: begin met een schone lei. Dat heeft ze niet gedaan,” aldus Hulshof

De Raad voor Cultuur pleit voor een centrale omroep met één hoofdredactie. In plaats daarvan wordt in het voorgestelde bestel zelfs ruimte gemaakt voor nieuwe partijen, in de vorm van burgerinitiatieven. “Stel je voor dat een krant de pagina’s 2,3 en 4 moet laten vullen door allerlei maatschappelijke organisaties en zelf alleen pagina 1 en 8 mag vullen. Die krant zou geen enkele levensvatbaarheid hebben. Niet commercieel, maar ook niet bij het publiek.”