Home Landelijke radio Team 3FM-programma Wout! heeft tobbe gebouwd

Team 3FM-programma Wout! heeft tobbe gebouwd

Wat ontstond als een grap heeft serieuze vormen aangenomen: de redactie van het 3FM-programma ‘Wout!’ gaat meedoen aan het onderdeel ‘Tobbedansen’ van ‘Ter Land, Ter Zee En In De Lucht’. De afgelopen weken heeft Wouter van der Goes in zijn programma druk gezocht naar ’tobbebouwers’ en donderdag en vrijdag is de tobbe dan ook daadwerkelijk gebouwd. Gisteren hebben Wouter en zijn rechterhanden Astrid de Jong en Bart Meijer zelfs live uitgezonden vanuit het huis van Johan Vlemmix, waar de tobbe werd gebouwd. De uiteindelijke opnames voor ‘Tobbedansen vinden op 4 juni in Lagezwaluwen plaats.

Het idee en de uitvoering
De hele actie ontstond als een grap op de redactie van het radioprogramma. “Astrid en Bart waren met zijn tweeën aan het brainstormen, ik zal ongetwijfeld wel weer iets vervelends hebben gedaan, en die dachten: ‘wat kunnen we nu voor Wouter organiseren waar hij echt niks aan vindt’ en toen hebben ze geregeld dat ik met ‘Tobbedansen’ mee mocht doen. Dus ze vertelden me heel trots dat ik mee mocht doen en mijn reactie was oprecht: ‘Te gek, gaaf!’ en dat was een beetje een desillusie voor ze, want ze hoopten dat ik het niet leuk zou vinden,” zo vertelt Wouter van der Goes.

Aan de actie, die wordt gecoördineerd door de vijfkoppige redactie van het radioprogramma, werken een heleboel vrijwilligers mee. “Hoeveel precies is moeilijk te zeggen, ik denk dat er hier nu een mannetje of vijftien rondloopt, gisteren waren er weer andere mensen en er komen ook nog mensen. Ik vind het te gek, super dat al deze mensen zijn gekomen.” Overigens waren ook enkele BN-ers die kwamen helpen: Menno van ‘Sixpack’, de acteur uit de ‘TempoTeam bouwmarkt reclame’, Lieke van ‘Het Blok’ en Dennis van ‘Klussen & Wonen’ verleenden hun medewerking.

Op 4 juni gaat Wouter samen met zijn verslaggever Bart Meijer in Lagezwaluwen van de helling af. “Het geheel schuift als het ware uit elkaar, ik zit voorin in het bakje en Bart zit achter me en duwt me weg in de richting van de bel. Dit duurt, als het goed gaat, in totaal nog geen vijf seconden” zo legt Wouter tot slot uit.

De radio-uitzending
De uitzending van vrijdag vond plaats vanuit ‘Soestdijk II, dit is het huis van ‘Ter Land, Ter Zee En In De Lucht’-veteraan Johan Vlemmix in Eindhoven. Showbizz NL verzorgde de locatieset die in de hal van Johan’s huis werd gezet. Zonder computers, maar met CD- en MD-spelers maakten Wouter en Astrid hiervandaan het middagprogramma van 3FM. Bart stond met een draadloze microfoon en koptelefoon buiten tussen de bouwers.

Tijdens het programma werd de tobbe getest. Via een ladder die op een hek was vast gemaakt ging Wouter naar beneden, iets waar hij overigens geen verwondingen aan over heeft gehouden. Of het straks in Lagezwaluwen ook goed gaat weten we pas op 4 juni.


De redactie van ‘Wout!’


Wouter maakt een ’testrit’.


De locatieset waarmee de uitzending werd gemaakt.


Bart loopt buiten om de bouwers te interviewen.