Home Landelijke radio Claudia de Breij: Ruud de Wild maakte radio zo uncool dat het...

Claudia de Breij: Ruud de Wild maakte radio zo uncool dat het weer cool was

"Ruud de Wild verdient een glansrijker aftocht", dat schrijft voormalig 3FM-dj Claudia de Breij in een column in de VARAgids. Afgelopen donderdag maakte De Wild zijn laatste programma op Radio 538 en het is onduidelijk of hij weer terugkeert op de radio. "Zijn invloed als radiomaker wordt denk ik niet helemaal op waarde geschat momenteel, maar die is enorm."

Volgens De Breij heeft De Wild de radio in Nederland verandert. Het is door hem minstens een ding van de stoere mannen. "Ruud maakte radio zo uncool dat het weer cool was. Bewust door intro’s heen praten, expres een quasistoere dj-stem opzetten, vertellen over je onhandigheid en onzekerheden, een podium bieden voor zowel credible muziek als niet salonfähige nichtenpop, Ruud deed het allemaal. Ruud vertelde een verhaal, maakte radio persoonlijker en eerlijker dan het ooit was geweest."

De Breij was in haar beginperiode bij 3FM korte tijd een collega van De Wild en hij was een voorbeeld voor haar. "Zonder Ruud de Wild geen Coen en Sander, denk ik, en zeker geen Claudia de Breij op de radio. Ik heb heel veel geleerd door naar Ruud en Jeroen te luisteren."