Home Landelijke radio 100% NL RADIONL en 100% NL maken ruzie over volgen van de regels

RADIONL en 100% NL maken ruzie over volgen van de regels

RADIONL roept luisteraars op geld te doneren voor een juridische strijd die 100%NL tegen het station zou voeren. Op de site staat te lezen: Al bijna 5 jaar lang dient de landelijke radiozender 100%NL klachten tegen ons in die leiden tot veel juridische procedures en rechtszaken.

Luisteraars wordt opgeroepen twee euro over te maken. In een reactie aan RadioFreak.nl laat directeur Nico Silvius weten dat het hier om een symbolisch bedrag gaat. "Twee euro is een symbolisch bedrag waarvan wij denken dat iedereen dat wel zou willen bijdragen en wij zien die twee euro als een soort steunbetuiging in de juridische strijd."

Waarom 100% NL dit doet is voor Silvius onduidelijk. "RADIONL is geen concurrent van 100% NL. Negentig procent van de muziek welke RADIONL draait zal nooit te horen zijn op 100% NL. Ook de adverteerders van RADIONL hoor je niet op 100% NL want de bakker op de hoek of het lokale autobedrijf gaat nooit adverteren op 100% NL."

In een reactie laat Herbert Visser,  directeur van 100% NL, weten dat de bewering van de regionale zender niet waar zijn. "Vorig jaar is door het Agentschap Telecom vastgesteld dat RADIONL zich niet hield aan de voorwaarden van haar eigen zendvergunningen, en daarmee 100% NL valse concurrentie aandeed. Het enige dat 100% NL wil is dat RADIONL zich voortaan, net zoals 100% NL dat zelf ook moet, gaat houden aan die regels." 

Visser benadrukt dat hij niet uit is op het verdwijnen van RADIONL: "Op geen enkele wijze tracht 100% NL concurrent RADIONL tot stoppen te dwingen."