Chris Bergström gaat Radio 538 verlaten. Dat maakte de sidekick zojuist zelf bekend op de radio. “Afgelopen zomer mocht ik vertellen hoe het met me ging, er is ook een andere Chris die somber kan zijn en te streng is voor zichzelf”, vertelde hij over de periode dat hij met een burn-out thuis zat. “Ik heb toen ook gezegd dat alles goed komt en dat is ook zo, alleen niet meer hier.”

“Ik zat zelf een keer te luisteren naar het programma en toen merkte ik dat ik niet de drive had van ‘hé, ik hoor daar ook te zijn, ik moet daartussen’. En toen viel het kwartje. Ik dacht: wil ik dit nog wel graag genoeg. Maakt dit mij wel gelukkig? En de conclusie was dat ik een andere kant op wil.”

Het duurde vervolgens nog even voordat Chris echt het besluit nam. “Klopt het echt, klopt mijn radiohart echt minder hard. Maar dat bleek echt wel zo. En dan moet je snel stappen nemen, want dan kun je niet meer heel lang aan het programma bungelen en dan moet je loslaten.”

Eigen ideetjes

Wat Chris nu precies gaat doen weet hij nog niet. “Ik maak ook nog Manmanman de podcast waarmee we in het theater staan en ik heb nog wat eigen ideetjes voor een podcast die ik met m’n vriendin wil gaan maken, maar ik ga ook even rust nemen.”

Foto: Radio 538