Bram Krikke vindt het ‘spijtig’ dat Frank Dane uit de ochtend van Radio 538 is gehaald. “Ja, die arme man. Ik heb wel met hem te doen”, zegt de dj van Qmusic tegen Telegraaf TV. “Hij deed het best leuk. Zeker als je hoort dat het onverwachts voor hem was, dan is dat toch wel vrij pijnlijk.”

Eind vorig jaar kreeg Frank Dane te horen dat zijn ochtendshow moest stoppen. “Het kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel. Het was na Kerst, in de vakantie, en ik zou de volgende dag vertrekken naar Spanje. Ik werd gebeld met de vraag of ik naar Talpa wilde komen. We hebben gebeld en toen hoorde ik dat ze wilden stoppen met de ochtendshow”, aldus Frank in RTL Boulevard.

“Ik heb niet het idee dat de radiowereld enorm verhard is”, reageert Qmusic-dj Mattie Valk. “Dat er rare dingen gebeuren in de radiowereld, is van alle tijden.” Eva Koreman van 3FM is dat wel met hem eens. “Ik denk dat je door sociale media meer ziet wat er gebeurt. Voorheen gebeurde precies hetzelfde, maar was het minder zichtbaar.”

Foto: Qmusic

Vorig artikelHoe is het met Riks Ozinga? “Mijn vertrek bij Radio 2 maakte veel los”
Volgend artikelNPO verbetert uitzendkwaliteit via DAB+