Gert-Jan Hox heeft bij zijn vertrek als directeur content bij BNNVARA een ontslagvergoeding van 75.000 euro meegekregen, blijkt uit het nieuwe jaarverslag van de omroep over 2022. Hox en BNNVARA gingen een kleine anderhalf geleden ‘in goed overleg uit elkaar’.

Ook in 2021 keerde BNNVARA de maximale ontslagvergoeding uit aan een oud-directeur. Het ging toen om Karin van Gilst, die een jaar lang de scepter zwaaide bij de omroep.

Een ontslagvergoeding wordt vaak alleen gegeven als een contract niet met wederzijds goedvinden kan worden beëindigd. Hox kreeg met 75.000 euro het maximale bedrag mee dat geldt voor ’topfunctionarissen’ binnen de publieke omroep.

Financiële uitdagingen

BNNVARA spreekt in het jaarverslag tegelijkertijd van ‘grote financiële uitdagingen’ in 2022, vanwege het gewijzigde budget dat de omroep krijgt. De omroep wil meer gaan samenwerken met VPRO en NTR om daarmee kosten te besparen.

BNNVARA noemt 2022 ‘in alle opzichten een intens jaar’. Daarbij doelt de omroep op de onthullingen van het programma ‘BOOS’ over de misstanden bij The Voice Of Holland, maar ook over die in eigen huis, bij De Wereld Draait Door. “Er zat een donkere rand aan 2022”, aldus BNNVARA.

3FM

De grootste veranderingen in radioland vonden plaats bij NPO 3FM, concludeert de omroep. BNNVARA raakte de belangrijke tijdsloten van de ochtend- en middagshow kwijt op 3FM en zag dj’s Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende vertrekken naar Radio Veronica.

Foto: BNNVARA | Barbara Kieboom