Home Landelijke radio Bezoek Omroep.nl groeit door breedband

Bezoek Omroep.nl groeit door breedband

De publieke omroep zag het bezoek in een jaar aan de Omroep.nl-sites met 50 procent toenemen, dit schrijft planet vandaag. Het gebruik van de portaalsite groeide gelijk met de groei van het aantal breedbandaansluitingen. De Tros gaat aan kop.

De publieke omroep zegt te merken dat steeds meer Nederlanders over breedband-internet beschikken. “Uitzendinggemist.nl krijgt steeds meer bezoek te verwerken”, aldus de publieke omroep over de site waar veel televisie-uitzendingen via het web herhaald worden, op streamingverzoek.

Vandaag maakte de omroep de gebruikcijfers bekend over november 2003. “Ten opzichte van de maand november 2002 nam het aantal bezoekers met 50 procent toe tot ruim 9,4 miljoen, goed voor 47 miljoen geregistreerde pageviews, eveneens een toename van 50 procent.

Dit strookt ruwweg met de toename van het aantal breedbandaansluitingen bij de Nederlandse internetbevolking. Het opgegeven aantal pageviews is exclusief Teletekst. Gemiddeld haalt Teletekst op internet maandelijks 40 tot 50 miljoen pageviews.”

Het domein Omroep.nl werd vorige maand door 1,9 miljoen internetters bezocht, die 7,2 miljoen pageviews genereerden. De NOS verwerkte via internet 1,8 miljoen bezoekers, die voor 6,4 miljoen pageviews zorgden. De Tros had 1,1 miljoen internetters die voor de 7,9 miljoen pageviews zorgden, waarmee de Tros de drukstbezochte omroep was.