Home Landelijke radio Nog geen besluit over Rijnmond en West

Nog geen besluit over Rijnmond en West

De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft dinsdag geen besluit genomen over de toekomst van regiozenders RTV West en Rijnmond. De zenders verkeren in financiële nood.

In een voorstel dat naar Provinciale Staten gaat, beschrijft het college twee opties: het failliet laten gaan van de zenders of het maken van een reddingsplan. De Provinciale Staten mag op 17 december de knoop doorhakken.

Gedeputeerde E. van Heijningen van de VVD zei dinsdag dat “het lot van de zenders in handen van Provinciale Staten” ligt. Zijn college is evenwel somber over de mogelijkheden. “Beide zenders zitten bijna onder water. We hebben grote twijfels over de haalbaarheid van oplossingen. Het vertrouwen in de besturen en de organisaties zelf is ernstig geschonden. Maar aan de andere kant weegt zwaar dat de zenders een taak als rampenzender hebben. Ook zien we dat de instellingen aan het herstructureren zijn”.

Volgens een onderzoeksrapport heeft RTV West een tekort van 3 miljoen euro op de balans, RTV Rijnmond 1,3 miljoen. Om de beide stations weer gezond te krijgen, is ongeveer 10 miljoen euro nodig, aldus de onderzoekers. Van Heijningen zei vorige week bij de presentatie van de resultaten dat het risico groot is dat meer geld nodig is.