Home Landelijke radio “Betaalde content en Global Radio toekomst voor de radio”

“Betaalde content en Global Radio toekomst voor de radio”

Betaalde content is het toverwoord op tv en wordt het ook op de radio. Dit zei scheidend 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth in BNR Mediazaken "Die koers is in Nederland al ingezet maar we zijn in Nederland niet gewend aan het betalen voor radio. Dus dat duurt nog een tijdje."

Radio maken kost geld en dat moet gefinancierd worden. Dat kan met reclames of dat de luisteraar voor de zender betaald. "Het is het één of het ander. In het buitenland wordt dit al gebruikt alleen in Nederland willen we daar nog niet zo aan."

Ook moet er een rendabelmodel komen voor internetstations: "Er is zijn heel veel onlinestations maar nog niemand verdient er geld mee." Volgens Brüggenwirth moet er ook ingezet worden op Global Radio. "Omdat er steeds meer mondiale artiesten komen, vraagt dit ook om grote internationale radiostations die er nu nog niet zijn." Hij is niet bang voor onpersoonlijke radio: "De persoonlijkheid zit er in van de artiest, die staat symbool voor het station. Het wordt een heel ander soort radio."
Foto: Radio 538

Vorig artikelRadiozenders passen programmering aan na overlijden Prins Friso
Volgend artikelBrüggenwirth: “Muziek Sky dezelfde als van 538”