Home Landelijke radio Radiozenders passen programmering aan na overlijden Prins Friso

Radiozenders passen programmering aan na overlijden Prins Friso

Nadat vanmiddag bekend werd gemaakt dat Prins Friso overleden is heeft Radio 1 direct de uitzending aangepast. De NOS nam met Tim Overdiek de zender over voor een extra Radio 1 Journaal.

De commerciële nieuwszender BNR maakte er melding van maar gaat momenteel gewoon door met Mediazaken. Veel andere zenders melden het nieuws in de uitzending. 538 meldt dat ze een aangepaste programmering hebben. Ook Radio 2 past de programma´s iets aan.  Sky Radio, 3FM, Radio 6 en FunX passen de muziek aan en geven extra nieuws updates. Radio Veronica past de toon van de programma's aan.

aangepaste uitzending RT @knooppunt Prins Johan Friso is vanochtend op Huis ten Bosch overleden. Hij werd 44 jaar.
— Job Jan Altena (@jobjan) August 12, 2013

Vanwege het overlijden van Prins Friso hoor je een aangepaste Ruuddewild.nl; geen grappige quizzen en veel muziek. #538radio
— 538 (@538) August 12, 2013

De OLON geeft in een advies aan de lokale omroepen aan dat deze hun programmering niet hoeven aan te passen. Op de website is te lezen: "Lokale omroepen hoeven hun programmering NIET aan te passen ivm het overlijden van Prins Friso. Friso was geen lid van het Koninklijk Huis. Indien de RVD en/of NOS een ander advies geeft zullen wij de lokale omroepen hierover zo spoedig mogelijk informeren. Uiteraard kunnen omroepen wel rekening houden met hun muziekkeuze in deze trieste periode."

Vorig artikel9 oktober acties bij de publieke omroepen op het Malieveld
Volgend artikel“Betaalde content en Global Radio toekomst voor de radio”