Home Landelijke radio Brüggenwirth: “Muziek Sky dezelfde als van 538”

Brüggenwirth: “Muziek Sky dezelfde als van 538”

“Sky Radio draait bijna dezelfde muziek als 538.” Dit zei 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth in BNR Mediazaken. “Alleen je hoort geen dj’s.”

Volgens Brüggenwirth biedt Sky zo een goed alternatief naast 538. De veranderingen bij Sky houdt een station als 538 scherp: “Het dwingt je na te denken over nieuwe zaken en te zorgen dat je aan de bal blijft en constant blijft vernieuwen.”

Hij vindt niet dat 538 verder moet vernieuwen want dat hebben ze net gedaan. “Onze koers op content is denk ik heel erg goed.”

Frans van Dun, Music Director van Sky Radio, laat in een reactie aan RadioFreak.nl weten dat het iets genuanceerder ligt als dat Brüggenwirth zegt: “Zowel 538, Q-music, 3FM als Sky zijn de laatste jaren muziekaal naar elkaar toegegroeid. We hebben de afgelopen jaren veel stations zien verdwijnen, simpelweg doordat er niet genoeg geld binnen kwam. Dat heeft te maken met de enorme bedragen die voor de frequenties betaald moeten worden en dus terug verdiend moeten worden. Iedereen probeert zijn deel uit de markt te halen en het commercieel interessante gedeelte van de markt bevind zich ergens in het midden, tussen de genoemde radiostations in.”

“Dat is de reden dat alle radiostations die een groot marktaandeel willen rondom die hotspot cirkelen. Sommige iets links van het midden sommige iets rechts daarvan. Nuances maken momenteel het verschil, maar met name 538, dat zich zo graag als hitradio / CHR profileert, pikt overdag ook mee uit het Hot AC / MOR gedeelte kwa muziek. Omdat de gemiddelde luisteraar ook niet meer dezelfde is als 10 jaar geleden, is Sky de afgelopen jaar ook opgefrist. Wij blijven de luisteraars bedienen op onze eigen manier, non stop met de beste muziek.”

Vorig artikel“Betaalde content en Global Radio toekomst voor de radio”
Volgend artikelOntmoetingsplek voor ontslagen omroepmedewerkers in Hilversum