Home Landelijke radio Bereik Radio Limburg verdubbeld

Bereik Radio Limburg verdubbeld

Het gaat goed met het regionale commerciële station Radio Limburg. In de periode september-oktober zag de zender, volgens het Continu Luisteronderzoek (CLO), haar bereik met 2.7% stijgen tot 6.4%. Nadat er eerder al een substantiële stijging waarneembaar was in de groep 20-35-jarigen, zag Radio Limburg 97 FM in september-oktober het bereik in de groep 20-49-jarigen toenemen met maar liefst 2.8% tot 5.5%. De Limburgse zender voerde na de zomer een vernieuwd muziekformat en een nieuwe vormgeving in.

“Alle reden voor een feestje,” aldus directeur Marcel Limbourg. “Het bewijs is geleverd dat de ingeslagen weg de juiste is.” Limbourg, die als investeerder vanaf de start betrokken is bij de zender nam in april van dit jaar zelf het management van Radio Limburg over. De reorganisatie die daarop volgde bezorgde hem echter veel kritiek. “Maar de cijfers spreken boekdelen en bevestigen dat de keuze voor het huidige zenderprofiel correct was.”

“De torenhoge schulden van de zender zijn inmiddels afgelost. De ‘break- even’ omzet is bereikt. En wij hebben veel plezier in wat we doen. Adverteerders weten steeds makkelijker hun weg te vinden naar Radio Limburg en dat is waar het uiteindelijk om draait. In 2005 maken wij dus gewoon winst, zoals het hoort!”