Radio 538 moet zich herpositioneren. Dat zegt Barend van Deelen in de podcast ‘De Broadcast’. “Qmusic stond drie jaar geleden op ongeveer hetzelfde percentage marktaandeel als wij nu. Zij hebben op dit moment de boel voor elkaar. Wij hebben als 538 de juiste ingrediënten, maar laten we dan ook de juiste taart bakken. Ik wil niet de wijsgeer zijn hoe het moet, maar ik heb wel een idee hoe 538 moet klinken.”

Barend noemt Frank Dane ‘het grootste talent van de Nederlandse etherband’. “Die gaat het gewoon doen uiteindelijk”, aldus Barend in de podcast, die overigens opgenomen werd voordat naar buiten kwam dat Frank per direct stopte met de ochtendshow.

Ook op het gebied van podcasts kan 538 zich ontwikkelen, stelt Barend. “538 moet wel een audiomerk gaan worden. We leveren helemaal geen podcasts. Als audiomerk kunnen we echt nog wel een paar stappen maken.”

Corona

Volgens Barend heeft corona 538 ook niet veel goeds gedaan. “Er was een nieuw team, Evers was weg, dus de fundering was weg, en toen kwam er corona. Je moet niet vergeten wat er dan gebeurt met een radiostation: we kwamen twee jaar niet meer bij elkaar.”

Barend is sinds eind vorig jaar dagelijks tussen 10:00 en 12:00 uur te horen. “Ik wil heel strakke radio maken, maar geen feitjesradio”, vertelt de jock. Hij wil een programma maken zoals Gerard Ekdom dat vroeger deed op 3FM. “‘Arbeidsvitaminen’ in de 2006-2010-tijd, dat was het beste negen-twaalf programma ooit.”

Foto: Radio 538