Het veranderen van de naam van het programma Veronica Inside op Radio Veronica zorgt er niet voor dat er opnieuw kans is om een Gouden RadioRing te winnen. Dat zegt de AVROTROS tegen Showbizznetwork. “Hun creativiteit wordt gewaardeerd, maar helaas moeten ze voorlopig nog even teren op de winst van vorig jaar”, aldus de organisator.

Wilfred Genee en zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen hoopten met de naamswijziging naar ‘Veronica Inside Ochtendshow’ weer kans te maken op de radioprijs die ze begin dit jaar ook wonnen.

In de reglementen staat dat een radioprogramma de Ring maar één keer per drie edities kan winnen. De regel geldt ook voor identieke remakes en programma’s met een andere naam, maar met dezelfde formule en/of presentator.

“Bovendien bestaat deze nieuwe naam pas sinds vandaag en voldoet daarmee dus niet aan het criterium van drie aaneengesloten maanden”, laat AVROTROS weten. “Een verkiesbaar radioprogramma moet in 2020 minimaal in een aaneengesloten periode van drie maanden zijn uitgezonden.”

Foto: Radio Veronica | William Rutten