AVROTROS is kritisch op het besluit van de NPO om ‘Blok&Toine’ vorig jaar van NPO Radio 1 te halen. Het programma van Mischa Blok en Toine van Peperstraten moest stoppen en kreeg een andere invulling. ‘Daar waar AVROTROS op verzoek van de NPO een relatief goedkoop middagprogramma maakte om hiermee een breder publiek te bereiken, wil de nieuwe zendermanager het helemaal anders doen’, schrijft de omroep in het jaarverslag.

Het middagprogramma tussen 14:00 en 16:00 uur werd eerder gepresenteerd door Dionne Stax en Toine van Peperstraten en liep al met al twee jaar. ‘We waren pas net begonnen aan de opdracht van de NPO, hadden hier fors in geïnvesteerd en we hadden er ook veel uren voor ingeleverd op Radio 1’, schrijft AVROTROS.

‘Miljoen euro extra’

De omroep uit in het jaarverslag forse kritiek op de NPO. ‘De NPO wil weer terug naar meer inhoudelijke journalistiek in de middag, maar in plaats van te investeren in het bestaande format en redactie, is de zendtijd aan twee andere omroepen toegekend voor 2022. Tevens is er voor dit nieuwe programma opeens wel bijna een miljoen euro extra beschikbaar om deze acht uur per week te vullen met een journalistieke redactie.’

Het tijdslot wordt sinds het nieuwe jaar gepresenteerd door Jurgen van den Berg, die er voor Omroep MAX een radioprogramma maakt.

Foto: NPO Radio 1

Vorig artikelPowNed: Grote slag gemaakt op het gebied van radio
Volgend artikelSander de Heer ad interim aan de slag als Station Manager Sublime