Radio 538 past haar programmering aan vanwege het coronavirus. Luisteraars kunnen verzoeknummers aanvragen voor collega’s, vrienden, familie en mensen die werken op plekken waar ze hard nodig zijn. Daarnaast is vanaf dinsdag iedere werkdag tijdens de lunch een live-optreden van een artiest te horen én te zien. ‘Live Lunch’ wordt gestreamed via TV 538, Radio 538, YouTube en Facebook.

Davina Michelle bijt het spits af bij Radio 538, meer artiesten volgen later. Met extra nieuwsbulletins en gasten in de ochtend- en middagshow blijven luisteraars op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus.

“Vanwege het coronavirus zitten veel Nederlanders thuis en zijn er helden die keihard werken om het virus te bestrijden, voor mensen zorgen en de samenleving draaiend houden”, zegt programmadirecteur Menno de Boer. “Wij willen iedereen extra energie geven en een hart onder de riem steken. Daarnaast bieden we op deze manier een podium voor artiesten die vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus niet kunnen optreden.”

Bij onder meer NPO Radio 2 is vanwege de griepepidemie juist besloten om alle live-optredens voorlopig te schrappen. Ook mogen de radio-dj’s geen gasten meer ontvangen. Radio 2-presentatoren moeten na hun programma bovendien direct weg uit de studio. Ook veel andere zenders nemen verregaande maatregelen tegen het coronavirus.

>> Lees hier al het radionieuws rondom het coronavirus

Foto: Radio 538