Home Landelijke radio 538 dit jaar en in 2016 niet meer met Oranje-wedstrijden op Museumplein

538 dit jaar en in 2016 niet meer met Oranje-wedstrijden op Museumplein

538 stopt met organiseren van oranjefeesten op het Museumplein in Amsterdam rondom wedstrijden van het Nederlands elftal. De kwartfinale tegen Costarica zaterdag en eventuele volgende wedstrijden van dit WK zullen niet worden uitgezonden op een groot scherm op het Museumplein. Ook bij het EK in 2016 keert 538 niet terug op het Museumplein.

Voor dit jaar is samen met buurtbewoners afgesproken dat er maar vier keer een feestje wordt gehouden op het Museumplein. Gisteren was de vierde keer. Uitwijken naar een andere locatie voor de rest van het WK is te duur.

In 2016 is er een andere reden: het EK atletiek vindt dan tegelijk met het EK voetbal plaats om het Museumplein. Vanwege de bijbehorende opbouw en afbouw is het Museumplein dan langere tijd niet beschikbaar. Dat schrijft het Parool.

538 is nog niet op zoek naar andere locaties om de EK-wedstrijden te vertonen. "Eerst maar eens zien of Nederland zich voor dat EK kan plaatsen", aldus het radiostation in Het Parool. Of 538 in met het WK in 2018 weer terug wil keren op het Museumplein is onduidelijk.

Vorig artikel3FM dit weekend vanaf twee festivals
Volgend artikelVan Inkel naar Veronica, Van der Bruggen naar de middag van Q-music