Home Landelijke radio Van Inkel naar Veronica, Van der Bruggen naar de middag van Q-music

Van Inkel naar Veronica, Van der Bruggen naar de middag van Q-music

Niek van der Bruggen volgt Jeroen van Inkel op bij Q-music. Zoals RadioFreak.nl vorige week al melde gaat Van Inkel de middagshow doen op Radio Veronica. Radio Veronica heeft het inmiddels officieel bekend gemaakt.

Jeroen van Inkel gaat samen met producer Martijn Zuurveen de nieuwe middagshow van Radio Veronica maken. De dj over de overstap: "Het vreemde van mijn karakter is dat ik altijd denk dat het beste nog moet komen. Ik heb een ongelofelijk sterk gevoel dat dit de komende jaren bij Radio Veronica gaat gebeuren. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Radio Veronica."

Tegen RTL Boulevard verklaarde Niek van der Bruggen de middagshow te gaan doen bij Q-music. "Een middagshow is heel belangrijk, daar moet snelheid in en mag het allemaal niet te lang duren, en dat vind ik wel de mooiste momenten om radio te maken, zowel in de ochtend als avond zijn dat wel de droombanen als je dj bent."

De overstap van Van Inkel naar Radio Veronica is een terugkeer naar Veronica. In 2004 ging hij namelijk ook al aan de slag bij het radiostation, ook als opvolger van Van Someren, die naar het weekend verhuisde. Later presenteerde Van Inkel de ochtendshow en keerde Van Someren terug in de middag.

In het najaar van 2005 stapte Jeroen van Inkel over naar Q-music waar hij een aantal jaar de ochtendshow presenteerde; in 2008 moest hij noodgedwongen verhuizen naar de middag.

Van Inkel gaat op 1 september aan de slag en volgt Rob van Someren op die het station verlaat.

Update 20:00

De huidige sidekick van Van Inkel, Eva Koreman, blijft bij Q-music en gaat vanaf 1 augustus een programma maken met Joep Roelofsen.

De complete weekprogrammering van Q-music ziet er als volgt uit:
06:00 – 09:00 Mattie & Wietze
09:00 – 10:00 Foute Uur
10:00 – 13:00  Martijn Kolkman
13:00 – 16:00 Wim van Helden / iTunes top 30 (vrijdag)
16:00 – 19:00  Niek van der Bruggen
19:00 – 21:00  Menno Barreveld
21:00 – 00:00 Joep & Eva / Marieke Elsinga (vrijdag)