Niet alleen op de radio spreken ze elkaar veel: Qmusic-dj’s Mattie Valk en Marieke Elsinga appen elkaar naar eigen zeggen ‘de hele dag’. Dat vertelt het ochtendduo in gesprek met Grazia. “We sturen elkaar ook ’s avonds een voice memo van wat wie die dag hebben gedaan en hoe het gaat. Maar dat deden we eigenlijk voor de show ook al wel een beetje. We hebben altijd wel contact gehouden.”

Marieke is sinds september vorig jaar de sidekick van Mattie Valk in de ochtendshow op Qmusic. “Het is eigenlijk precies wat ik er van hoopte, dus ik ben heel erg blij”, vertelt Mattie. En Marieke: “Wat ik echt zo leuk vind aan de ochtendshow, is dat ik om 9 uur ‘s ochtends al meer heb gelachen dan menig mens op een hele dag doet. En dan is het 9 uur. We hebben zo veel lol.”

Er gingen vaker geluiden dat Mattie en Marieke meer zouden zijn dan alleen goede collega’s. “Ik vind het altijd een compliment als mensen denken dat wij een setje zijn”, zegt Marieke. Mattie beaamt dat. “Blijkbaar zien mensen een chemie tussen ons, maar een chemie hoeft niet altijd verliefdheid te betekenen. We kunnen het heel goed met elkaar vinden en ze is een hartstikke goede vriendin van mij, maar als ik verliefd op haar zou worden, of zou zijn, dan wordt het voor de show zo kwetsbaar en dat is niet goed.”

Foto: Qmusic