Home Landelijke radio NPO Radio 1 NPO Radio 1 start met dagelijkse nieuwspodcast De Dag

NPO Radio 1 start met dagelijkse nieuwspodcast De Dag

podcast De Dag

NPO Radio 1 maakt vanaf vandaag elke werkdag een nieuwspodcast. In navolging van BNR/FD en NU.nl, maakt ook de publieke omroep dus een dagelijks nieuwsprogramma dat on demand te beluisteren is. De podcast heet ‘De Dag’ en de presentatie is in handen van Jurgen van den Berg, die iedere ochtend het NOS Radio 1 Journaal presenteert.

In ‘De Dag’ worden een aantal nieuwsonderwerpen van die dag verder uitgelicht. Daarbij wordt slim gebruik gemaakt van expertise van de eigen redacties van diverse omroepen. Radiomakers en journalisten zullen uitleg geven bij actualiteiten in binnenland en buitenland, maar er is ook aandacht voor sport. De NOS produceert de podcast samen met alle andere omroepen onder de vlag van de NPO.

NPO Radio 1-coördinator Wim Eikelboom legt uit: “De podcast is in opmars. Zes procent van de Nederlanders geeft aan afgelopen maand naar een podcast te hebben geluisterd, blijkt uit ons online luisteronderzoek.” In landen als de VS en Canada luistert één op de vier mensen maandelijks naar podcasts en in Zweden ligt dat aandeel zelfs nog hoger.

De podcast is online te beluisteren op de website van Radio 1, maar mensen kunnen zich uiteraard ook abonneren via diverse podcast-apps.

https://soundcloud.com/nporadio1/de-dag-1-de-russische-olympische-soap-uitgelegd-watersnoodramp-kaapstad-heeft-dorst