Home NPO 3FM 3FM Serious Request Opbrengst 3FM Serious Request 2017 om kinderen en ouders te herenigen

Opbrengst 3FM Serious Request 2017 om kinderen en ouders te herenigen

Met de opbrengst van 3FM Serious Request dit jaar sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. “Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen”, meldt 3FM.

Rode Kruis-teams ondersteunen wereldwijd bij het registreren van vermiste familieleden. Hulpverleners gaan hierna actief op zoek. De manier waarop verschilt per gebied. Het eerste contact, voor velen het eerste teken van leven, gaat vaak per satelliettelefoon, een Skype-gesprek of een Rode Kruis-bericht. Alles met één doel: families weer samenbrengen.

3FM Serious Request

Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. Met de actie vraagt NPO 3FM de dagen voor Kerst aandacht voor een stille ramp. Er wordt muziek gedraaid die luisteraars tegen betaling aanvragen. Tot en met kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze de acties op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM-dj’s, bands, artiesten, luisteraars en actievoerders op het plein geven de dj’s in het Huis de energie die ze zo hard nodig hebben.

Welke dj’s in het Glazen Huis gaan wordt later bekendgemaakt. Vorig jaar werd er in Breda 9,25 miljoen euro opgehaald.