Home Landelijke radio 3FM stelt keuze voor stad Serious Request 2017 uit

3FM stelt keuze voor stad Serious Request 2017 uit

3FM stelt de keuze voor de stad die het Glazen Huis in 2017 mag organiseren uit. Steden hoeven pas in het voorjaar hun plan in te leveren, voorgaande jaren sloot de inschrijving al eind februari. Reden voor het uitstel is de benoeming van de nieuwe zendermanager van 3FM, die momenteel gekozen wordt.

“Aangezien 3FM deze nieuwe zendermanager wil betrekken in de keuze voor gaststad 2017 is de datum voor het inzenden van de aanbiedingsbrief verplaatst naar het voorjaar”, schrijft de Hilversumse mediawethouder Wimar Jaeger.

Hilversum maakte eerder al bekend een gooi te willen doen naar het organiseren van het Glazen Huis in 2017, omdat de mediastad dan precies 100 jaar bestaat. De gemeente Hilversum wil het Glazen Huis plaatsen op het plein voor de vernieuwde Eurobioscoop. Volgens wethouder Jaeger hebben tot nu toe ook Apeldoorn, Arnhem en Purmerend zich kandidaatgesteld om het Glazen Huis in 2017 naar hun stad te halen.

3FM is momenteel bezig met de sollicitatieprocedure voor de nieuwe zendermanager. Basyl de Groot is sinds 1 januari interim zendermanager van 3FM. Hij neemt de functie tijdelijk over van Wilbert Mutsaers, die na ruim zes jaar vertrok bij de popzender. Het Glazen Huis staat in 2016 voor de tweede keer in Breda.

Foto: Bullet-Ray van Olphen | 3FM