Home Landelijke radio NPO Radio 2 Annemieke Schollaardt: “Kwaliteit boven sekse”

Annemieke Schollaardt: “Kwaliteit boven sekse”

Annemieke Schollaardt

Annemieke Schollaardt is deze maand begonnen op NPO Radio 2 met haar programma in de middag. Zelf is ze van mening dat ze in de middag zit omdat ze iets goed doet en niet omdat ze vrouw is. “Kwaliteit boven sekse. Ik zit daar niet omdat ik vrouw ben, maar omdat ik iets goed doe. Het zou heel jammer, en onterecht, zijn als mensen nu zeggen: ‘Tja, het moest een vrouw zijn’”, aldus Schollaardt in tijdschrift Vrouw.

FM-dj Roosmarijn Reijmer deed deze zomer de oproep voor meer vrouwen in de dagprogrammering. Haar geluid kreeg gehoor bij NPO Directeur Radio, Jurre Bosman. Hij zei dat er meer vrouwen in de dagprogrammering van 3FM zouden komen. Inmiddels zitten Eva Koreman en Angelique Houtveen in de 3FM-dagprogrammering, en verkaste Schollaardt van het weekend op 3FM naar de dagprogrammering op Radio 2.

Schollaardt: “De NPO stimuleert de aanwas van vrouwelijke dj’s enorm. Zelf heb ik me nooit tegengewerkt gevoeld; ben juist altijd gesteund. Het probleem zit er niet zozeer in dat vrouwen niet op de radio mógen, maar meer dat het voor vrouwen zelf minder snel een keuze is. Als dj dan, want achter de schermen zijn ze er wel degelijk. Gelukkig!”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2