Home Landelijke radio 3FM start met nieuwe programmering op 15 oktober

3FM start met nieuwe programmering op 15 oktober

NPO 3FM

3FM start op 15 oktober met een nieuwe programmering. Aanvankelijk was het de bedoeling pas 1 januari te starten, maar nu Michiel Veenstra de zender eerder verlaat wordt de nieuwe programmering naar voren gehaald.

Zoals eerder gemeld keren de programmanamen terug. Daarmee breekt de zender met het beleid waarin alleen de voornaam van de radio-dj wordt genoemd als programmanaam. Daarnaast verdwijnt er een programma uit de dagprogrammering doordat de tijdslots aangepast worden. De nachtprogramma’s blijven gewoon gemaakt worden door nieuwe talenten.

Jorien Renkema

Jorien Renkema neemt het programma van Michiel Veenstra over en begint een uur later, maar gaat ook tot 13:00 uur door. Het programma van Rob Janssen op vrijdag vervalt, maar hij krijgt er een nieuw programma voor terug op het oude tijdslot van ‘Ekstra Weekend’. Wijnand Speelman maakt nog een uurtje radio op vrijdag tussen 18:00 en 19:00 uur. Saskia Weerstand is uit de programmering verdwenen.

Er staan een aantal nieuwe namen in de programmering. Sagid Carter maakt al radio op NPO FunX en gaat nu ook op de zaterdagavond Club Carter presenteren. Daarnaast verhuist Vera Siemons vanuit de nacht naar de zaterdag- en zondagavond en neemt Luc Sarneel op vrijdag en zaterdag de late avond voor zijn rekening.

Zendermanager Sharid Alles over de nieuwe programmering: “Bij 3FM is het ontwikkelen van radiotalent een doel op zich. Ik ben dan ook erg blij en trots dat bijna de volledige programmering bestaat uit eigen 3FM-kweek. Met deze dj’s, en alle mensen achter de schermen, kan 3FM de komende tijd weer uitgroeien tot hét alternatieve radiostation van Nederland!”