Home Landelijke radio Felix Meurders moet stoppen bij Radio 2

Felix Meurders moet stoppen bij Radio 2

Felix Meurders

Felix Meurders (72) moet weg bij het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen. Het programma scoort nu vooral goed bij oudere luisteraars en daarom wil BNNVARA het programma verjongen. Wie de opvolger wordt van Meurders is nog niet bekend.

“Wij willen de huidige schare fans zeker behouden, maar willen graag ook een nieuwe generatie luisteraars aanboren”, zegt BNNVARA-radiobaas Peter de Vries in het AD. “Felix is een radiolegende die nog lang niet uitgespeeld is, dus voor hem zijn we aan het kijken naar een plek op een van de andere zenders.”

Meurders zelf wil niet weg. “Als ze geen vervanger kunnen vinden, keren ze waarschijnlijk weer bij mij terug. Op 1 januari verandert er weer van alles, dus ik hoop snel duidelijkheid te krijgen. Ik zou het waanzinnig jammer vinden, wat mij betreft ga ik nog wel even met Spijkers door.” In 2015 stopte de presentator met de Nieuws BV op NPO Radio 1.

Dolf Jansen

Het programma bestaat volgende week 30 jaar. Samen met zijn mede-presentator Dolf Jansen viert hij dat volgende week. “We vormen al twintig jaar een team, ik had het liever anders gezien”, zegt Jansen tegen de NOS. Solidair zijn met Meurders door ook te stoppen is geen optie geweest. “Dat heeft geen enkel nut”. Hij heeft het met Meurders besproken en die heeft daar geen behoefte aan.

Jansen doet het zelf liever ook niet. “Gezien het huidige systeem en bestel zou dat ook het domste zijn wat ik kan doen. Dan zetten ze er een of andere dj neer.”

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2