Home Landelijke radio Michiel Veenstra half oktober weg bij 3FM

Michiel Veenstra half oktober weg bij 3FM

Michiel Veenstra maakt op 12 oktober zijn laatste uitzending op NPO 3FM. Dat heeft hij zojuist gezegd. “Na 13 jaar 3FM wacht er een prachtig nieuw avontuur op mij, waar ik veel zin in heb. Ik kan nog niet zeggen wat het is, maar het wordt epic.”

Gisteren kwam via het AD al naar buiten dat Michiel weggaat. Volgens ingewijden gaat dat hij aan de slag gaat bij Kink FM, dat nieuw leven wordt ingeblazen.

Vernieuwing

Veenstra is met zijn 42 jaar de oudste dj van 3FM, maar ook diegene die al het langst te horen is op de zender. Het gerucht gaat dat zijn vertrek niet geheel vrijwillig is. Veel van zijn collega’s die ook al lang bij het radiostation werkten stapten de afgelopen jaren over naar commerciële zenders of stroomden door naar NPO Radio 2. Daar zou geen plek voor hem zijn.

3FM laat weten: “Het vertrek van Michiel hangt samen met het stapsgewijs vernieuwen van de programmering van 3FM. Hoe dat er precies uit gaat zien, dat wordt heel binnenkort bekendgemaakt.”

Carrière

Michiel Veenstra begon zijn landelijke radiocarrière in de jaren 90 bij Radio 538. Daarna werkte hij bij Kink FM en begin deze eeuw was hij de enige dj op Radio Veronica, toen die zender na het stoppen van Veronica FM enkel op de kabel te horen was. Bij de start van het huidige Radio Veronica kreeg hij een plek in het team van de ochtendshow en presenteerde hij een dagelijks nachtprogramma.

In 2005 startte hij bij 3FM met de avondshow voor -toen nog- de NPS. Ook presenteerde hij samen met Gerard Ekdom het razend populaire ‘Ekstra Weekend’ op vrijdagavond. In 2014 verhuisde hij naar de ochtend. Veenstra zat twee keer in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request, in 2007 en 2012. Ook maakte hij elf jaar geleden een uitzending vanaf de Noordpool.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | NPO 3FM