Home Landelijke radio 3FM schaft programmanamen af om naamsbekendheid dj’s te vergroten

3FM schaft programmanamen af om naamsbekendheid dj’s te vergroten

In de nieuwe programmering van 3FM, die morgen van start gaat, zijn bijna alle programmanamen verdwenen. De meeste programma’s dragen vanaf morgen alleen de voornaam van de dj. Zo is ‘MetMichiel’ veranderd in ‘Michiel’ en wordt ‘Frank <3’ omgetoverd tot ‘Frank’. Een bewuste keuze van de zender om de naamsbekendheid van de dj’s te vergroten, legt zendermanager Basyl de Groot desgevraagd uit.

“We bouwen bij 3FM aan nieuw talent. Niet alleen als het gaat om muziek en artiesten, maar ook als het gaat om nieuw dj-talent. En dan kun je niets beter doen dan je vol focussen op dat talent. Niet op een programmanaam, maar op de naam van het talent. Dat is wat moet blijven hangen, dat is waar we aan bouwen. Zeker voor jongeren, die constant overladen worden met nieuwe merknamen en nieuwe platforms”, aldus De Groot.

Programma’s als ‘De Mega Top 50’, ‘3voor12Radio’ en ‘On Stage’, het nieuwe programma van Giel Beelen, behouden wel hun programmanaam. “Dat zijn concepten die een eigen naam moeten hebben en staan voor meer dan de programmamaker alleen.”