Home Landelijke radio 3FM kwaad over 20.000 euro boete

3FM kwaad over 20.000 euro boete

Radio 3FM heeft een boete van 20.000 euro opgelegd gekregen van het Commissariaat voor de Media wegens een actie waarin luisteraars kaartjes konden winnen voor de Simpsons-film. Het publieke popstation is er laaiend over en overweegt hoger beroep aan te tekenen.
NPO-radiodirecteur Jan Westerhof is is totaal verrast door de boete. "Wij vragen ons af wat er zo speciaal is aan deze actie. Al jaren roepen we luisteraars op om te bellen om zo toegangskaarten voor iets te winnen en nu mag dat opeens niet meer. Als dit gemeengoed wordt, dan worden we ernstig beperkt in onze programmering. Wij willen juist met dit soort acties de relatie met ons publiek versterken."

De radioleiding van NPO moet de uitspraak van het commissariaat nog nader onder de loep nemen, maar begrijpt al wel dat de mediawatchers van oordeel zijn dat 3FM zich dienstbaar heeft gesteld aan het maken van winst door derden. "Dit valt ons rauw op ons dak. We zijn ook al met het commissariaat in procedure over een cd van Trijntje Oosterhuis waar Radio 2 aan heeft meegewerkt. We worden bedreigd in het houden van acties", analyseert Westerhof.
Een woordvoerster van het commissariaat kon nog niet diep op de uitspraak ingaan. Wel wil ze kwijt dat de gewraakte Simpsons-actie duidelijk anders van opzet was dan andere 3FM-acties.