Radio Veronica moet 60.000 euro betalen omdat het te weinig muziek uitgezonden heeft, meldt NU.nl. Het Agentschap Telecom heeft de boete opgelegd na een handhavingsverzoek van KINK, dat aast op de FM-frequentie. Eigenaar Talpa Network heeft bezwaar aangetekend tegen de boete.

Radio Veronica heeft een geclausuleerde FM-vergunning en moet tussen 07:00 en 19:00 uur minimaal 85 procent van de tijd muziek uitzenden. Het Agentschap concludeert dat de zender zich daar niet aan houdt en dat er teveel gesproken woord te horen is. Als Veronica zich er opnieuw niet aan houdt, kan het bedrag oplopen naar 60.000 euro per maand.

Zelf voorgesteld

Het Agentschap telecom wijst erop dat Veronica het percentage van 85 procent muziek zelf voorgesteld toen het destijds een FM-frequentie wilde bemachtigen. “Als een zender zich niet houdt aan het percentage, leidt dat tot concurrentievervalsing met zenders als Radio 538, Qmusic en Sky Radio”, aldus een woordvoerder tegen NU.nl. Deze zenders zijn vrij in de verhouding muziek en gesproken woord.

Een woordvoerder van Talpa Network laat weten dat Radio Veronica bezwaar heeft gemaakt tegen de voorgenomen sanctie. “Volgens hun berekening komen we de regels van onze clausule niet na. We zijn het hier niet mee eens.”

Eerder tekende Talpa Network ook al beroep aan tegen de aangekondigde veilig van FM-frequenties voor commerciële landelijke radiozenders.

Foto: Radio Veronica | Ben Houdijk