Home Landelijke radio KRO benoemt nieuwe directeur Bedrijfsvoering in nieuwe topstructuur

KRO benoemt nieuwe directeur Bedrijfsvoering in nieuwe topstructuur

Yvonne E.A.M. de Haan RE (46) treedt per 1 september 2008 aan als nieuwe directeur Bedrijfsvoering bij de KRO. Zij neemt zitting in de Statutaire Directie. Ze is sinds 2007 werkzaam bij de AntoniusMesosGroep in Nieuwegein/ Utrecht, waar zij een reorganisatie uitvoerde. Daarvoor was zij ondermeer lid van het College van Bestuur van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (van 2001 tot 2007) en senior manager bij PricewaterhouseCoopers (van 1987-2001).

De Raad van Toezicht, OR en Ledenraad zijn enthousiast over de benoeming van Yvonne de Haan. Met haar benoeming is de invulling van de nieuwe topstructuur nagenoeg voltooid.
De KRO heeft zijn topstructuur aangepast en bestuurlijke en toezichthoudende taken helder van elkaar gescheiden. De Statutaire Directie, waarvan Koen M. Becking voorzitter is, bestuurt de vereniging en leidt het bedrijf. Toezichthoudende taken zijn belegd bij de Raad van Toezicht, die door Yvonne E.M.A. Timmerman-Buck wordt voorgezeten. Zij is tevens voorzitter van de Ledenraad, het hoogste bestuurlijke orgaan van de vereniging KRO.