Er komt dit jaar geen editie van de 3FM Awards, de jaarlijkse muziekprijzen voor Nederlandse artiesten. De awardshow werd altijd in april gehouden, maar verschoof vorig jaar voor het eerst naar september. “Dat bleek echter geen gunstig moment om de awards te organiseren. Niet voor 3FM, maar ook niet binnen de muziekindustrie”, meldt een woordvoerder van de zender tegenover deze site.

3FM verplaatste de awardshow vorig jaar naar september, met het oog op het festivalseizoen dat dan ten einde is. “NPO 3FM wil als echte livezender een kroontje opzetten bij de acts die zich daar bewezen hebben”, motiveerde de zender eerder.

De eerstvolgende editie van de 3FM Awards vindt nu volgend voorjaar plaats. In welke vorm en op welk moment, dat is volgens het station nog niet bekend.

Sinds 2005

3FM begon in 2005 met de 3FM Awards, de prijzen voor de beste Nederlandse artiesten van dat jaar. De awardshow werd de eerste jaren in maart gehouden, maar verschoof later naar de maand april. Vorig jaar vond het awardfestival op 5 september plaats.

Foto: NPO 3FM