Home Landelijke radio NPO 3FM 3FM verplaatst jaarlijkse awardshow naar september

3FM verplaatst jaarlijkse awardshow naar september

De 3FM Awards worden dit jaar voor het eerst niet in april, maar in september gehouden. De Awards moeten nu dienen als afsluiter van het festivalseizoen, waarin alle artiesten zich hebben kunnen presenteren. “NPO 3FM wil als echte livezender een kroontje opzetten bij de acts die zich daar bewezen hebben”, aldus een woordvoerder van de zender.

Er zijn meer veranderingen: de 3FM Awards vinden dit jaar niet meer in TivoliVredenburg plaats, maar in AFAS Live. De jongerenzender keert daarmee terug naar Amsterdam; tot 2015 werden de 3FM Awards steevast in de hoofdstad gehouden.

3FM begon in 2005 met de 3FM Awards, de prijzen voor de beste Nederlandse artiesten van dat jaar. De awardshow werd de eerste jaren in maart gehouden, maar werd later verplaatst naar april. Dit jaar vindt het awardfestival op woensdag 5 september plaats.

Schaal van Rigter

De eerste 3FM Award van 2018 is reeds uitgereikt: aan de band Rondé. 3FM-dj Domien Verschuuren verraste de band in de 3FM studio met de Schaal van Rigter: de 3FM Award voor meest gedraaide Nederlandse plaat. Rondé wint de 3FM Award voor de track ‘Naturally’. De band is daarmee de eerste bevestigde naam voor de 3FM Awards.

De rest van de line-up van de 2018-editie wordt binnenkort bekendgemaakt. De kaartverkoop is inmiddels gestart.