Home Landelijke radio Zwolse wint Land van Ooit-kasteel bij 538

Zwolse wint Land van Ooit-kasteel bij 538

Linda Kasander (24) uit Zwolle heeft het Roze Kasteel in Land van Ooit gewonnen. In het programma van Radio 538 dj Lindo Duvall streed zij tegen twee andere finalisten om de sleutel van het beroemde kasteel. De kanshebbers moesten in de radiostudio onder andere oud-Hollandse woorden vertalen en quizvragen over etiquette beantwoorden. Linda voerde de opdrachten het beste uit en mag daarom, totdat er een nieuwe bestemming voor het kasteel is gevonden, op het knalroze pand passen.

Linda is dolblij met haar nieuwe woonruimte. "Dit is echt te geweldig voor woorden!  Ik heb in het Land van Ooit gewerkt en was toen al gek op het Roze Kasteel. Ik weet dat het niet alleen van buiten, maar ook van binnen ontzettend mooi is. Als ik er woon voel ik me vast en zeker een echte prinses!"

Luisteraars konden zich vanaf vorige week aanmelden via de website van 538. Uit meer dan 1500 aanmeldingen werden de drie finalisten, Linda Kasander uit Zwolle, Chanan Bons uit Sneek en Jolijn Reubzaet uit Tilburg, uiteindelijk geselecteerd. De officiële eigenaar van het kasteel, de gemeente Heusden, heeft ervoor gekozen om het knalroze kasteel in Land van Ooit te behoeden voor krakers, vandalisme en verval. Daarom is Lindo Duvall samen met Camelot Beheer BV op zoek gegaan naar een nieuwe kasteelheer of -dame. De attracties en spullen van het pretpark zijn inmiddels opgeruimd.

Foto: Miracle Marc/flickr

Vorig artikelAmerikaanse dag op Classic FM
Volgend artikelErik-Jan Rosendahl nog twee weken langer op Radio 3FM