Home Landelijke radio Qmusic Reacties bekende radiomakers op breuk Mattie en Wietze

Reacties bekende radiomakers op breuk Mattie en Wietze

Het populaire radioduo Mattie en Wietze is niet meer. Wietze de Jager verlaat Qmusic en Mattie Valk gaat alleen verder. De twee dj’s hebben een andere lezing over de gang van zaken. Bekende radiomakers hebben ook gereageerd op het nieuws.

Volgens Frank van der Lende heeft Mattie zijn radiomaatje Wietze genaaid. Zijn 3FM-collega Giel Beelen denkt er juist precies andersom over. “Sorry Frank maar Wietze naait Mattie nu juist heel hard. Al zal het Talpa zijn die dit allemaal spint. Wietze is echt de foute in deze.” Beelen vervolgt: “Wietze wilde wel heel graag weg. Mattie bleef twijfelen en zegt uiteindelijk ik durf ’t niet en dan dit? Net doen alsof je een mes in je rug krijgt omdat iets niet gaat zoals je wilt. Dat is pas echt lullig.”

NPO Radio 1-presentator Astrid de Jong noemt Beelens analyse op haar beurt ‘best redelijk’. “De waarheid ligt ergens in het midden.” 3FM-dj Sander Hoogendoorn houdt het kort: “#teamWietze”.

‘Schuld van Talpa’

Sjors Fröhlich, zenderbaas van BNR, denkt dat Talpa Radio vooral profiteert van de scheiding. “Talpa Radio heeft een belangrijke concurrent in de ochtend vakkundig geëlimineerd”, twittert hij. Ook Roeland van Zeijst denkt er zo over. “Het lijkt erop dat Talpa actief zit te stoken. Moeilijk.”

Ongeloof is er vooral bij onder meer radiocoach Pierre Papa. “20 minuten ademloos geluisterd naar Mattie Valk op Q. Eerlijk relaas, maar ben echt verbijsterd dat je zo’n mega succes zo kan laten spatten.” Ook bij Radio 2-dj Paul Rabbering is er ongeloof. “Wat had ik graag Mattie en Wietze nog 1 keer samen op de radio gehoord. Guys, wees open. Praat het uit op zender.”

‘Allebei verloren’

Radio Veronica-dj Martijn Muijs analyseert op zijn Facebookpagina de breuk van Mattie en Wietze. “Net als vele relaties stranden, eindigen op het eerste gezicht onverbreekbare samenwerkingen uiteindelijk ook. Omdat de één denkt meer aan het succes te hebben bijgedragen dan de ander. Omdat de één denkt het ook wel zonder die ander te kunnen. Omdat je 6 ton plus een Tesla krijgt aangeboden. En daar zit je dan. In je eentje. Keer twee. Allebei verloren.”

Domien Verschuuren houdt het kort: “Nou, nou, mensen.” Gerard Ekdom reageert: “Wat een toestand he?”.

Bij Rudy Mackay, radiocoach bij de KRO-NCRV Radioschool, voert vooral sarcasme de boventoon. “Ik zou als ik Wietze was, elke avond stiekem de stekker van die Tesla uit het oplaadpunt trekken.”