Home Landelijke radio Qmusic Jeroen van Inkel: “Manager kon breuk Mattie en Wietze voorkomen”

Jeroen van Inkel: “Manager kon breuk Mattie en Wietze voorkomen”

Jeroen van Inkel

De breuk van Mattie en Wietze had volgens Jeroen van Inkel voorkomen kunnen worden als de twee een manager hadden ingeschakeld. Dat zei dat Radio Veronica-dj vanavond in RTL Boulevard. “Op dit niveau gaat het om heel veel geld. Radiobusiness is een business waar heel veel geld verdiend wordt. Dus je hebt ook met serieuze zaken te maken en dan is helemaal niet erg als je daar iemand neerzet die de onderhandelingen voor je doet.”

Volgens de Radio Veronica-dj is er in de hele breuk niet één schuldige aan te wijzen. “Nee, ik denk dat je dat heel lastig kunt zeggen. Het zijn jongens die alleen maar leuke radio willen maken. Mattie is degene van de twee geweest die het meest getwijfeld heeft en daar heeft Q natuurlijk handig op ingespeeld door hem een aanbieding te doen en Wietze niet.”

Economische redenen

Naar verluidt zou Mattie zes ton en een Tesla krijgen bij Qmusic. Over de geruchten dat er met Wietze niet verder onderhandeld is, zegt Van Inkel: “Ja, dat is inderdaad vreemd. Dat zou te maken kunnen hebben met economische redenen. Wellicht wilde Q niet meer uitgeven aan de ochtendshow.”

Dat Q uiteindelijk voor Mattie en niet voor Wietze koos in de onderhandelingen, zegt Van Inkel te snappen. “Mattie is toch meer bepalend. Hij heeft iets meer radiogevoel dan Wietze en dan druk je best grote stempel op het programma.”

Radiomakend Nederland reageerde verschillend op de breuk van Mattie en Wietze. Lauren Verster, die vanochtend bij Mattie aanschoof in de ochtendshow, liet tegenover Shownieuws weten dat Mattie gebroken is. “Toen ik hem vanochtend zag, zag ik gelijk dat hij niet had geslapen. Heel Nederland klapt over hem heen”, aldus Verster.

Foto: Radio Veronica