Home Lokale radio Zeven omroepen genomineerd voor Lokale Omroep van 2016

Zeven omroepen genomineerd voor Lokale Omroep van 2016

Van de 81 deelnemende omroepen zijn vandaag 7 lokale omroepen genomineerd voor de titel ‘Lokale Omroep van het Jaar 2016’. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op de variatie van de programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms, kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

De genomineerden:
1. Studio Alphen (Alpen aan den Rijn)
2. TV Enschede FM (Enschede)
3. OOG (Groningen)
4. WOS Media (Midden Delfland, Westland, Maassluis)
5. Optimaal FM (Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem)
6. Dtv Oss/MFM Brabant (Oss, Bernheze)
7. OPEN Rotterdam (Rotterdam)

Op vrijdag 13 mei 2016 krijgen de omroepen 15 minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. De Lokale Omroep van 2016 wordt op vrijdag 10 juni bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum. Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2016 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s van de lokale omroepen. De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 23 mei 2016.

Studio 040 Eindhoven werd vorig jaar uitgeroepen tot de Lokale Omroep van 2015. Eerder wonnen onder meer Omroep Venlo en TV Enschede FM (twee keer) de prijs.

Over de prijs
De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 260 publieke lokale omroepen in Nederland.

De jury van de Lokale Omroep Awards 2016, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit: Toine van Peperstraten (FOX Sports en SBS6 voetbal): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Michiel Bosgra (directeur Studio040).