Home Landelijke radio TV Enschede FM wederom Lokale Omroep van het Jaar

TV Enschede FM wederom Lokale Omroep van het Jaar


TV Enschede FM is wederom uitgeroepen tot beste lokale omroep van Nederland. De jury van de Lokale Omroep Awards maakte de winnaar gisteren bekend in Beeld en Geluid in Hilversum. "De Lokale Omroep van het Jaar 2011 heeft zich ook dit jaar weer verder ontwikkeld", schrijft de jury in haar rapport. "Zowel binnen de eigen omroep, op programmatisch gebied en ook door verder te bouwen aan samenwerkingsverbanden met andere organisaties."

"Ook is TV Enschede FM de initiatiefnemer van en motor achter de regiopilot in Twente. Hierin wordt gekeken hoe lokale omroepen in een regio het niveau gezamenlijk omhoog kunnen krijgen. TV Enschede FM is een ambitieuze omroep. Mede daarom ziet de jury TV Enschede FM nog steeds als een voorbeeld voor andere omroepen. De jury heeft er dan ook wederom voor gekozen om TV Enschede FM uit te roepen als 'Lokale Omroep van het Jaar 2012'!"

Er werden meer prijzen uitgereikt:
– Radio: Havenstad FM (Appingedam, Delfzijl) met Rondje Havenstad
– Televisie: RTV Maastricht met Raadpraat in de straat
– Crossmediaal: TV Enschede FM met A Meezing Messiah
– Nieuws en Actualiteiten: AT5 (Amsterdam) met AT5 Nieuws
– Presentatietalent: IamTV (Amsterdam): Dilem Arslan (TV)
– Presentatietalent: MeerRadio (Haarlemmermeer): Jon Hilbrants (radio)

"Lokale omroepen in Nederland opereren op een steeds professionelere manier", constateert de jury. "De kracht is nog steeds dat een groot deel van deze programma's door vrijwilligers wordt gemaakt. Maar deze vrijwillige inzet staat een veelzijdig en kwalitatief aanbod zeker niet in de weg. Ook dit jaar is de jury van de Lokale Omroep Awards zeer te spreken over de variëteit en de kwaliteit van de uitzendingen. De diversiteit van de inzendingen is groot. Naast een adequate nieuwsvoorziening brengen omroepen ook amusement, drama en educatieve programma's. Op deze manier zijn veel omroepen in staat om een breed publiek aan zich te binden."

De jury van de Lokale Omroep Awards 2012 bestond uit juryvoorzitter Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL4), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en  Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3).