Home Landelijke radio Studio 040 Eindhoven lokale omroep van het jaar

Studio 040 Eindhoven lokale omroep van het jaar

De lokale omroep van Eindhoven, Studio 040, is uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar. In Beeld & Geluid Hilversum werden vrijdagmiddag de jaarlijkse Lokale Omroep Awards uitgereikt.

“Studio 040 is duidelijk meer in balans ten opzichte van vorig jaar. Ze lossen de verwachtingen van vorig jaar in en dat is knap. De jury vindt het fijn te zien dat hun aanbevelingen ter harte zijn genomen. De omroep is stabiel, breed en erg professioneel. De continuïteit vanuit gemeente is een voorbeeld voor andere gemeenten”, aldus de jury over Studio 040 Eindhoven.

Winnaars Lokale Omroep Awards 2015:
– Radio: Unity FM (Leiderdorp): Kou Leiden
– Televisie: Studio 040 (Eindhoven): 040 Nieuws – de dag na MH17
– Crossmediaal: RTV NOF (Dantumadeel): ondergang en herbouw kleinste ziekenhuis van Nederland
– Nieuws en Actualiteiten: Omroep Venlo: Het Nieuws
– Presentatietalent: Marlieke Gortmaker (TV Enschede FM)

Jury
De jury van De Lokale Omroep Awards bestond uit Toine van Peperstraten (FOX Sports en Radio 2), Bart Jan Cune (NOS op 3), Astrid de Jong (Radio 1), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (NOS Journaal) en Liesbeth Staats (journalist Brandpunt).

“In een tijdperk waarin journalistiek in de regio onder druk staat is het juist belangrijk om de kracht en de meerwaarde van lokale omroepen te laten zien. Ze laten zien en horen wat er leeft in de haarvaten van de Nederlandse samenleving”, aldus de jury.

De Lokale Omroep Awards worden georganiseerd door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON).