Home Landelijke radio Omroep Venlo is Lokale Omroep van het Jaar

Omroep Venlo is Lokale Omroep van het Jaar

Omroep Venlo is de lokale omroep van het jaar geworden. De Limburgse lokale omroep kreeg de prijs van de jury op de Lokale Omroep Awards in Beeld en Geluid Hilversum. De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma's.

Volgens de jury is Omroep Venlo een lokale omroep die heel zichtbaar is in de samenleving en die haar rol in de lokale nieuwsvoorziening goed oppakt. "De omroep werkt bedrijfsmatig en weet dit op de juiste manier te combineren met een goede inhoud van de content die zij brengt. De jury vindt de programma's goed en van hoge kwaliteit. Een ambitieuze omroep als Omroep Venlo is zeker in staat is om het visitekaartje van de lokale omroepsector te zijn."

Vorig jaar was TV Enschede FM Lokale Omroep van het Jaar. Omroep Venlo was eerder de Lokale Omroep van het Jaar in 1998, 2005 en 2010.

De winnaars:
– Radio: OOG (Groningen): Glasnost
– Televisie: RTV Dordrecht: Hoogeëerd publiek
– Crossmediaal: RTV Stichtse Vecht: 24 uur Stichtse Vecht
– Nieuws en Actualiteiten: Studio040 (Eindhoven): Eindhovens Stadsjournaal 2012
– Presentatietalent: Marloes ten Kate (OOG Groningen)
– Lokale Omroep van het Jaar: Omroep Venlo

Hoofdredacteur Michiel Bosgra van Studio040 uit Eindhoven is blij met de award in de categorie Nieuws en Actualiteiten. "Ik ben blij en trots op deze erkenning van de kwaliteit van onze nieuwsredactie. Er is veel energie in gaan zitten om deze uitzending te kunnen realiseren. Het is goed dat het programma gewaardeerd wordt door de vakkundige jury."

De jury van de Lokale Omroep Awards 2013 bestond uit juryvoorzitter Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL4), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en  Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3).

De Lokale Omroep van het Jaar is gekozen door: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (VNG, wethouder Utrecht), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Flip van Willigen (stationmanager TV Enschede FM).