Home Landelijke radio Ophef over interview Coen Swijnenberg met Georgina Verbaan

Ophef over interview Coen Swijnenberg met Georgina Verbaan

Coen Swijnenberg

Een vraag van Coen Swijnenberg aan Georgina Verbaan of ze wat aan haar borsten heeft laten doen, is bij haar in verkeerde keelgat geschoten. Radio 538-dj’s Coen & Sander belden dinsdag met Verbaan naar aanleiding van haar naaktreportage in de LINDA. Verbaan reageerde geïrriteerd op de vraag van Swijnenberg of ze haar borsten heeft laten vergroten. “Dat vind ik echt een belachelijke vraag. Waarom moeten vrouwen zich verantwoorden voor hun tieten?”

“Ik vind het ook een raar gesprek”, vervolgde Verbaan. “Ik ga dit helemaal niet doen. Ik wilde dit al helemaal niet doen, maar alleen omdat ik Coen ken, wilde ik wel even een gesprek. Ik vind het een stom gesprek gewoon.”

Verbaan noemde de vraag van Swijnenberg ‘onbetamelijk’. “Ik vind het raar dat je dat aan vrouwen vraagt. Het gaat niemand een flikker aan.” Swijnenberg verdedigde zijn vraag met het argument dat het om naaktfoto’s gaat. “Ik heb heel erg spijt dat ik met jullie aan het bellen ben hierover. Ik vind het heel stom”, aldus Verbaan. Swijnenberg bood zijn excuses aan, maar vond de vraag niet onbetamelijk.

Foto: William Rutten