Home Landelijke radio Zeven NPO-presentoren nog boven de salarisgrens

Zeven NPO-presentoren nog boven de salarisgrens

Zeven presentatoren van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) verdienen dit jaar meer dan de afgesproken salarisgrens van ruim 186.000 euro. In 2011 waren dat er nog tien. De daling van het aantal mensen dat teveel verdient gaat sneller dan verwacht, zegt de NPO. Dat er nog presentatoren zijn die teveel verdienen, komt bijvoorbeeld omdat hun contract niet zomaar kan worden gewijzigd.

Wie de grootverdieners zijn is niet bekendgemaakt. Bij BNN zitten er drie, vorig jaar waren dat er vier. Toen ging het vermoedelijk om onder andere om de dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van 3FM en Patrick Lodiers, die ook presenteert op Radio 1. Coen en Sander zitten er volgens de Telegraaf dit jaar ook bij. Bij de overige omroepen gaat het waarschijnlijk niet om radiopresentatoren.

De salarissen variëren van 193.000 euro (BNN) tot 512.000 euro per jaar (VARA). Daarnaast zijn er nog twee presentatoren (NTR/VARA) die meer verdienen dan de salarisgrens, maar die werken vanuit een bv. Wel vallen zij onder het beloningsbeleid. Het bedrag boven de grens wordt door de omroepen zelf betaald en niet 'door de belastingbetaler'.

Vorig artikelLimburgse gemeentes weer in de race voor 3FM Serious Request
Volgend artikelHoofdredacteur RTV Noord-Holland vertrekt