Home Landelijke radio Limburgse gemeentes weer in de race voor 3FM Serious Request

Limburgse gemeentes weer in de race voor 3FM Serious Request

Meerdere Limburgse gemeentes zijn geïnteresseerd in het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Momenteel is 3FM bezig om te kijken waar het huis komt te staan in 2014. Voor dit jaar is de locatie namelijk al bekend: in december komt Serious Request vanuit Leeuwarden.

3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers laat vanochtend op Twitter weten in Limburg te zijn om kandidaatsteden te bezoeken:

In Limburg nu om de eerste steden te bezoeken voor eventueel #3FM Serious Request 2014 Dit jaar in Leeuwarden uiteraard! #SR13
— Wilbert Mutsaers (@wilbertmutsaers) 3 mei 2013

Om welke steden het gaat wil 3FM nog niet zeggen. Over enkele weken wordt dat pas bekendgemaakt, laat een woordvoerder weten aan RadioFreak.nl. Dit jaar hebben in ieder geval Roermond en Weert al interesse getoond. In het verleden stelden Sittard-Geleen en Kerkrade zich al een kandidaat. Maastricht wilde een paar jaar geleden ook, maar haakte nog voor de daadwerkelijke verkiezing af.

Omdat de Limburgse gemeentes de verkiezing van 3FM nog nooit hebben gewonnen, kreeg de zender een jaar geleden de nodige kritiek. Daarop liet 3FM weten dat dat geen bewuste actie is en dat de gemeentes het gewoon nog een keer moeten proberen. Omdat 3FM Serious Request het liefst elk jaar in een ander deel van het land staat, wordt de kans dat het Limburg wordt steeds groter, redeneert de zender zelf.